תביעות נזיקין

נגרם לך נזק על ידי אדם אחר (צד שלישי)? לדעתך הנזק שנגרם לך היה כתוצאה מרשלנות? מעשה לא חוקי? לא הוגן? או אפילו מעשה עוולה? אולי תוכל לקבל פיצוי כספי הולם על הנזק שנגרם לך!
לשם כך מומלץ להתייעץ איתנו, משרד המתמחה והמומחה לתביעות נזיקין.

שאלות ותשובות

מהי תביעת נזיקין?

תביעת נזיקין היא סוג של תביעה שמוגשת על מנת לקבל פיצויים כתוצאה מנזק או הפסד כספי / כלכלי שנגרם לך על ידי צד שלישי. תביעה שכזו מוגשת נגד אדם או צד אחר שגרם לך נזק בצורה ישירה או עקיפה, כגון תאונת דרכים, תאונה בעבודה, רשלנות רפואית, פגיעה ברכוש, תאונה במקום ציבורי, או פגיעה בתוכן רוחני כמו פגיעה בשמך הטוב או בקניין רוחני שלך (למשל, זכויות יוצרים על טקסט, תמונה, או תוכן שיצרת).

מהם המרכיבים המרכזיים בתביעת נזיקין?

מעבר להיבטים הטכניים של הגשת תביעה בבית משפט, תביעת נזיקין צריכה לכלול את המרכיבים הבאים: ציון הפעולה ו/או או המחדל של הנתבע, ציון הנזק או הנזקים שנגרמו, אחריותו של הצד השלישי (הנתבע) לנזקים אלה, הקשר הסיבתי בין המעשה / המחדל לבין הנזקים, ובקשת פיצויים על סמך הטענות. על הצד התובע להיות מסוגל להוכיח את עצם המעשה, את הקשר הסיבתי להפסדיו, וכן להוכיח את הנזק הנטען.

מהם הנזקים עבורם ניתן לתבוע פיצויים בתביעת נזיקין?

הפיצויים יהיו לרוב פיצוי כספי עבור נזקים שונים. אלו יכולים להיות נזקים פיזיים, הוצאות רפואיות, הוצאות שונות אחרות, הפסד רווחים, כאב וסבל נפשי ועוד.

מי יכול להגיש תביעת נזיקין?

תביעת נזיקין מיועדת לאדם או צד שנגרם לו נזק על ידי צד שלישי. בישראל, כל אדם או עסק שנפגע על ידי פעולות או רשלנות של אדם אחר, ארגון, חברה או גוף כלשהו, יכול להגיש תביעת נזיקין במקרה שנגרם לו נזק כתוצאה מהפעולות של הצד השלישי.

מהם המקרים הנפוצים המצדיקים תביעת נזיקין?

להלן כמה דוגמאות למצבים בהם יכול אדם, בנסיבות המתאימות, להגיש תביעת נזיקין:

  • אדם שנפצע בתאונת דרכים על ידי נהג אחר.
  • עובד שנפגע בתאונת עבודה על ידי מעסיקו, או כתוצאה מציוד לקוי, שנמצא בעבודה.
  • אדם שנפגע על ידי מוצר פגום שנמכר על ידי חברה.
  • אדם שנפגע בתאונה במקום ציבורי על ידי הפרעה או פגיעה של אדם אחר.
  • רשלנות רפואית: אדם שסובל מנזק רפואי שנגרם על ידי רופא, כמו טיפול שגוי, אבחון שגוי, או תהליך רפואי שגוי.
  • תאונת תחבורה ציבורית: נפגע שנפצע או נזקק לטיפול רפואי בתוך תחבורה ציבורית, כמו תאונת רכב, תאונת אוטובוס, או תאונת רכבת.
  • תאונת עבודה: עובד שנפצע או נזקק לטיפול רפואי בעקבות תאונה שקרת במקום העבודה, כגון נפילה מגובה, תאונת מכוניות בזמן עבודה, או תאונת ציוד עבודה מקולקל.
  • נזק בנכסים: אדם שנפגע מנזק לנכס שלו על ידי צד שלישי, כגון פגיעה ברכוש בתאונת רכב, נזקים שנגרמו על ידי עובדי בנייה בעת ביצוע עבודות בשכונה, או נזקים שנגרמו על ידי נזילה ממערכת מים של שכנים.
  • פגיעה בתוכן רוחני: אדם שסובל מנזק כתוצאה מפגיעה בתוכן רוחני, כמו פגיעה בשמו הטוב או בקניינו הרוחני.
עורכי דין משה -שוראקי

רוצה לדעת אם גם המקרה שלך
מאפשר תביעת נזיקין?